Basketballer Nikola Jokic van de Denver Nuggets gaat de geschiedenisboeken in! De Serviër staat namelijk op het punt om het grootste contract ooit in de Amerikaanse baskelbalcompetitie NBA te ondertekenen. Volgens Amerikaanse media zet de 27-jarige Serviër zijn handtekening onder een 5-jarig contract ter waarde van 264 miljoen dollar, omgerekend ruim 250 miljoen euro.

Jokic werd de afgelopen 2 seizoenen uitgeroepen tot ‘MVP’ (meest waardevolle speler) van de reguliere competitie in de NBA. De Serviër behoort al jaren tot de topscorers van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Hij speelt sinds 2015 in de NBA voor de Denver Nuggets. Afgelopen seizoen werden zij in de 1e ronde van de play-offs uitgeschakeld door de latere kampioen Golden State Warriors.

Tot 2028 in Denver
Het contract van The Joker bij de Denver Nuggets loopt volgend jaar af, maar zal nu dus verlengd worden. De 2,11 meter lange Serviër zei direct na de uitschakeling door de Warriors al dat hij graag bij de Nuggets wilde blijven. “Als er een mooi aanbod op tafel komt, ga ik dat natuurlijk accepteren. Ik hou van deze ploeg en de mensen die hier werken”, aldus Jokic.

En dat mooie aanbod is er nu dus. In ruil voor een megasalaris zal hij volgens diverse bronnen tot en met 2028 bijtekenen.

bron: https://sportnieuws.nl/basketbal/megacontract-mvp-nikola-jokic-krijgt-hoogste-salaris-ooit-in-nba/
foto: clutchpoints.com

Deel dit bericht

Categorie:

Meest bekeken

Sponsors