Spelregels

Wij streven naar een veilig sportklimaat, zodat iedereen zich welkom en thuis voelt bij BV UNLIMITED.

Veiligheid & Respect, Teamwork, Sportiviteit & Gezelligheid

Basketball is een fantastische sport, maar spelregel technisch ook een lastige sport. Op de velden zijn er soms discussies te zien tussen spelers en scheidsrechters over de spelregels. Meer kennis van de spelregels zorgt voor meer begrip voor beslissingen van de scheidsrechters en maakt onze sport dus leuker, veiliger en positiever. Het spelregelbewijs maakt basketballers vertrouwd met de spelregels van onze sport.

Spelregels

Dankzij duidelijke spelregels verloopt een basketbalwedstrijd sportiever, dus leuker!

We (NBB) leggen de belangrijkste spelregels op een eenvoudige manier uit. Zo kun jij je spelregelkennis vergroten. En je zult merken: hoe beter je de regels kent, hoe meer plezier je beleeft aan het basketballen!

Spelregelbewijs

BV UNLIMITED vindt goede kennis van de spelregels belangrijk. Meer kennis van de spelregels zorgt voor meer begrip voor beslissingen van de scheidsrechters en maakt onze sport leuker, veiliger en positiever. Vanuit de nationale basketbalbond (NBB) is het halen van een spelregelbewijs ook verplicht gesteld voor alle wedstrijdspelers van 14 jaar en ouder.

Spelsituaties

Basketball is een prachtig spel met veel spelsituaties. De soorten die in basketball het meest voorkomen, staan hier op een rij.

Over deze spelsituaties kan vaak discussie of onduidelijkheid zijn. Bekijk allereerst maar eens de voorbeelden. Je kunt er al direct je voordeel mee doen tijdens de wedstrijden.