Teams

Teamsamenstelling en speelwijze

UNLIMITED teams bestaan gemiddeld uit circa 10 spelers, maar het kunnen er soms ook 8 of 12 zijn. Tijdens 5×5 wedstrijden spelen (afwisselend) 5 spelers in het team. Iedereen krijgt dus speeltijd! 10 tot 12 spelers in een team is ideaal omdat je dan beter kan oefenen en trainen, maar ook om tijdens de wedstrijd te kunnen wisselen. Ook is er wel eens iemand uit je team ziek of geblesseerd en kan dan niet spelen. 

Teamnamen

De teamnamen bestaan officieel uit 2 letters in combinatie met een cijfer. De teams in basketball zijn ingedeeld tot bepaalde leeftijden en worden aangegeven met een  U en staat voor ‘Under’ (onder).  De letter vóór de U  geeft aan of het een J (jongens),  M (meiden) of X  (mix) team is. Boven de U18 zijn er seniorenteams. Bij UNLIMITED zijn alle teams XU  Mixed en gebruiken we gemakshalve enkel de U. De UNLIMITED teams van seizoen 2020-2021 worden hieronder aan je voorgesteld.

Leeftijdsgroepen

Binnen het basketball wordt gebruik gemaakt van leeftijdsgroepen voor de verschillende competities. Hierbij wordt gekeken naar de leeftijd van een speler op 1 januari in het lopende seizoen. De groepen worden beschreven als U(nder)12, U14, U16, U18, U20 en U22. Daarna komen de senioren als Heren en Dames.

Voorbeeld: een speler wordt op 1 december 16 jaar. De speler moet dan competitie spelen in de U18 (of een hogere) competitie, immers hij is op 1 januari niet jonger dan 16 jaar. Hij mag niet deelnemen aan de U16 competitie. Een speler die op 1 februari 16 jaar wordt, kan competitie spelen in de U16 competitie. want hij is op 1 januari nog jonger dan 16 jaar. Hetzelfde geldt dus voor de andere leeftijdsgroepen.

Indien wenselijk kan de club dispensatie aanvragen om alsnog in een jongere leeftijdsgroep te mogen spelen.

Seizoen 2022-2023

Hieronder volgen de teams van seizoen 2022-2023

U10

Dit zijn de spelers die op 1 januari in het competitieseizoen nog geen 10 jaar zijn.

Spelers U10:  Juliënne, Sofie, Suze, Emy, Nika, Winston, Stan, Charenzo, Bram  Trainers: Frank, <Ouder Roulatie> Teammanager: <Ouder Roulatie>

Yell:

“Yell yell yell…
We winnen dit duel!”

Identiteit:
Kennis maken met basketball, plezier hebben en Team Building staat bij U10 voorop. Ze spelen regelmatig toernooien tegen andere clubs uit de regio.

Omdat de U10 toernooien heeft i.p.v. wedstrijden staan hun uitslagen helaas niet in de Basketball APP of op de NBB site.

Meedoen met U10? Dat kan!

U12

Dit zijn de spelers die op 1 januari in het competitieseizoen nog geen 12 jaar zijn.

Spelers U12:  Jake, Arlen, Thijn, Aaron, Tygo, Safir, Eege, Tobias, Esma, Emma, Elise, Venna, Emelie, Rozelie, Sjoerd Trainers: Matthijs, Tom, Erik  Teammanager:  <Binnenkort vermeld>  Coach:  <Binnenkort vermeld>

Yell:

“Ready for the show…UNLIMITED GO!”

Identiteit:
Basistechnieken beheersen, de spelregels weten en accepteren, goed samenwerken als team en elke wedstrijd top presteren en daarbij nog steeds plezier hebben met elkaar. U12 laat zien hoe het kan! Ze maken dit seizoen grote kans eerste te worden!

Wil je weten hoe U12 het tijdens de wedstrijden doet? Bekijk dan hun resutaten via de  Basketball APP  of op de  NBB site .

Meedoen met U12? Dat kan!

U14

Dit zijn de spelers die op 1 januari in het competitieseizoen nog geen 14 jaar zijn.

Spelers U14: Meren, Mike, Roan, Simon, Tom, Levi, Ali, Link, Bryan  Trainers: Robbert  Teammanager:  <Binnenkort vermeld> Coach:  Maaike

Yell:

“REFUSE… TO LOOSE!!!”

Identiteit:
Ze staan bekend om hun enthousiasme en doorzettingsvermogen. Ze trainen 2x per week en hebben vaak op zaterdag of soms op zondag een wedstrijd.

Wil je weten hoe U14 het tijdens de wedstrijden doet?  Bekijk dan hun resutaten via  de  Basketball APP  of op de   NBB site .

Meedoen met U14? Dat kan!

U16

Dit zijn de spelers die op 1 januari in het competitieseizoen nog geen 16 jaar zijn. 

Spelers U16: <Binnenkort vermeld>  Trainers: <Binnenkort vermeld> Teammanager:  <Binnenkort vermeld>

Yell:

“REFUSE… TO LOOSE!!!”

Identiteit:
Ze staan bekend om hun enthousiasme en doorzettingsvermogen. Ze trainen 2x per week.

Wil je weten hoe U16 het tijdens de wedstrijden doet?  Bekijk dan hun resutaten via  de  Basketball APP  of op de   NBB site .

Meedoen met U16? Dat kan!

Recreanten Dames (20+)

Ons Dames recreanten team traint momenteel 1 keer per week en speelt geen wedstrijden.

Spelers Recreanten Dames: Gaby, Hanna, Bettina, Dieneke, Marije, Femke, Nicole, Nelleke, Emma   Trainer: Harro

Meedoen met ons Dames team? Dat kan!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR SEIZOEN ’22-’23!!!