Trainingen U10 en U12 binnenkort weer beperkt mogelijk!

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 21 april en zorgvuldig overleg met onze trainers, kunnen wij over de nieuwe COVID-19 maatregelen en de 1,5 meter social distance maatschappij het volgende meedelen:

Leeftijd 13 jaar en ouder
Kinderen vanaf 13 jaar mogen weer buiten sporten maar dienen rekening te houden met 1,5m afstand. Wij zien dit helaas als onmogelijk bij een contactsport als basketball. Dit betekent dat de trainingen voor nu nog geen doorgang vinden tot de volgende persconferentie (20mei). Wel gaan we na de meivakantie op een andere manier bezig met basketball. We gaan in de trainingstijden online met elkaar aan de slag met het spelregelbewijs. Meer informatie hierover ontvangen jullie rond 3 mei.

Leeftijd t/m 12 jaar
De spelers t/m 12 jaar mogen van de overheid buiten trainen zonder rekening te houden met de 1,5m tot de andere spelers. Deze 1,5m geldt wel van spelers tot trainer. Wij zijn op zoek geweest naar een geschikt buitenveld. Op veel plekken hangt de basket op 3.05m en die zijn niet geschikt voor de U10 en U12 training. Het basketbalveld bij de De Eshof lijkt hiervoor wel in aanmerking te komen, evenals het afgesloten basketbalveld van het Westeraam en we zijn met hen in gesprek.

De komende twee weken gaan we aan de slag om een mooie buitentraining op te zetten, maar daarnaast willen we de U10 en U12 ook meenemen in het oefenen of zelfs behalen van hun spelregelbewijs. Er is een werkgroep samengesteld en deze gaat hiermee aan de slag en zal rond 3 mei met meer info komen.

Helaas betekent dit wel dat de spelers uit de U12 die 13 jaar of ouder zijn in deze gekke tijd niet mee kunnen trainen. Dat spijt ons heel erg, maar wij kunnen niet anders dan handelen naar deze protocollen. Wel kunnen we hen meenemen in de plannen rondom het spelregelbewijs.

Tot slot
Graag zouden wij vóór 26 April nog van alle spelers t/m 12 jaar horen of zij naar de buitentraining willen/mogen komen zodat wij een inschatting kunnen maken en daarop de trainingen kunnen aanpassen.

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, neemt u dan contact op met voorzitter@bvunlimited.nl

Namens het Bestuur BV Unlimited

Deel dit bericht

Categorie:

Meest bekeken

Sponsors