Nikola Jokic loodst Denver Nuggets naar eerste NBA-victorie ooit!

Denver Nuggets heeft voor het eerst in de geschiedenis de NBA-finale gewonnen. Voor eigen publiek in de Ball Arena won het team in de vijfde wedstrijd met 94-89 van Miami Heat en bepaalde de eindstand in de best-of-seven serie op 4-1.

(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

De club uit de staat Colorado was al als grote favoriet de finaleserie in gegaan. De Nuggets eindigden het reguliere seizoen bovenaan de westelijke divisie, Miami Heat had zich als nummer 8 van de Eastern Conference verrassend geplaatst voor de algehele finale. Alleen New York Knicks in 1999 lukte het eerder om vanaf de 8e plek door te stoten tot de eindstrijd.

Lang wachten
Denver Nuggets speelt sinds 1977 in de NBA en wachtte sindsdien op zijn 1e titel. De club stond wel al 4 keer in de finale van de Western Conference, maar verloor telkens.

Jokic presteert weer
Aan de hand van de Servische ster Nikola Jokic lukte het dit keer wel. De 28-jarige Denver-speler kwam in de beslissende wedstrijd tot 28 punten en 16 rebounds. Jokic werd gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de Finals, nadat hij in het reguliere seizoen voor het eerst in 3 jaar naast die onderscheiding had gegrepen.

Denver-coach wil meer
“Jokic is een geweldig persoon en op het basketbalveld heeft hij keer op keer bewezen dat hij de beste speler in de NBA is”, zei Denver-coach Michael Malone. “Hij is onze MVP, we houden van hem en we zijn dankbaar dat hij een Nuggets-tenue draagt. En we hebben nieuws voor iedereen: we zijn niet tevreden met 1 titel.”

Teamprestatie
“Het was een geweldige teamprestatie”, meende Jokic, die niet graag over zijn eigen spel praat. “Dit is het leuke aan basketbal. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Er zijn zoveel factoren. Ik ben nu gewoon blij dat we hebben gewonnen.”

Heat hield voorsprong niet vast
Miami Heat stond in het vijfde duel na elk kwart voor, behalve na het laatste deel. In het vierde en tevens laatste kwart maakten de Nuggets hun 51-44-achterstand van halverwege voor eigen publiek definitief ongedaan.

Bron: https://sportnieuws.nl/basketbal/nikola-jokic-loodst-denver-nuggets-naar-eerste-nba-victorie-ooit

post
Deel dit bericht

Categorie:

Tags:

Meest bekeken

Sponsors