Nieuwe regel in de Spaanse Liga Endesa die de tongen op zijn zachtst gezegd nogal losmaakt.

Hoewel basketbal op zich een sport is die zich constant ontwikkelt en verbetert, is er 1 nieuwe testregel in de Spaanse Liga Endesa die de tongen op zijn zachtst gezegd nogal losmaakt.

De competitie is het hoogste niveau in Spanje en staat, naast de NBA bijvoorbeeld, te boek als de beste ter wereld waarin bijvoorbeeld NBA-vedette Luka Doncic (als speler van Real Madrid) letterlijk zijn 1e stappen naar de wereldtop zetten. Die competitie heeft iets nieuws als proef op de som genomen: vanaf dit seizoen mogen spelers, zodra de bal uit gaat op eigen helft, de bal zélf weer in het spel brengen.

Nieuwe basketbalregel in Spanje
Scheidsrechters hoeven de bal dus niet langer meer eerst aan te raken, wat ervoor zorgt dat de spelhervatting sneller plaats kan vinden. De regel geldt alleen in de eerste 38 minuten van de wedstrijd.

Spelers in die liga kunnen dus vanaf nu metéén hun teamgenoten de counter in sturen. Op meerdere internet fora is er discussie of dit een toekomstige NBA-regel zou kunnen zijn. Het zogezegd loslaten van de tussenkomst van de arbiter zorgt nogal voor chaos. Zoals gezegd: basketbal verandert continu. 3-punters waren voorheen bijvoorbeeld ‘alternatieven’, terwijl tactieken van vandaag de dag daaromheen zijn gebouwd.

Reactie Banchero op nieuwe regel
Voorstanders vinden het argument vooral te verdedigen omdat het de basketbalsport aantrekkelijker zou maken. NBA-speler Paolo Banchero moet er op het 1e oog niets van hebben. De 19-jarige power forward van Orlando Magic reageerde in een tweet met enkele lach-emoji’s op een klassiek voorbeeld van de nieuwe regel. Oordeel zelf!

Bron: https://sportnieuws.nl/fun/liga-acb-endesa-espana-spanje-basketbal-nieuwe-regel-test-nba-ster-reactie-lachen-video/

postfooter
Deel dit bericht

Categorie:

Tags:

Meest bekeken

Sponsors