Nieuw dreamteam in de maak? Deze NBA-sterren willen naar Olympische Spelen in Parijs

Misschien gaan we op de Olympische Spelen in Parijs weer een ‘dreamteam’ zien! NBA-grootheden Kevin Durant, LeBron James én Stephen Curry lijken interesse te hebben in een Amerikaanse superselectie. De Verenigde Staten jagen op de 5e Olympische titel op rij. Met deze line-up moet dat zeker lukken.

Voor Durant zou het de 4e gouden medaille worden. “Ik ben erbij volgend jaar in Parijs”, heeft de speler van Phoenix Suns al laten weten. De All-time topscorer van de NBA, LeBron James, is iets terughoudender: “We gaan het zien”, zei hij. Voor Steph Curry zou het de 1e keer zijn op de Spelen: “Het is het enige wat ik nog niet bereikt heb, als het gaat zoals ik nu hoor, dan wil ik mee.”

Dream Team 2.0
De VS had in 1992 voor het eerst een geweldig team op de been, in Barcelona. Zo deden bijvoorbeeld Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson en Scottie Pippen mee. En dan bleef Isiah Thomas nog thuis.

Redeem Team
In 2008 was er het Redeem Team. De VS won slechts brons op de Spelen van 2004 in Athene. Met namen als James, Kobe Bryant, Jason Kidd, Dwyane Wade en Carmelo Anthony werd er in Beijing wel goud gewonnen. In 2012, 2016 en 2020 won Team USA ook goud. Komt daar 2024 bij?

Embiid
De boomlange Embiid, met Kameroenese roots, bevestigde tegenover ESPN dat hij naar de Spelen wil. Dat zorgde bij LBJ voor een leuke reactie.

Bron: https://sportnieuws.nl/basketbal/nieuw-dreamteam-in-de-maak-deze-nba-sterren-willen-naar-olympische-spelen-in-parijs/

Deel dit bericht

Categorie:

Meest bekeken

Sponsors