NBA-play-offs: Strijd om de titel barst vanavond los!

Vanavond gaan de NBA-play-offs van start! 16 teams maken na het reguliere seizoen nog kans op de titel en wij zetten het programma in de Eastern en Western Conference op een rijtje.

Golden State Warriors is de titelverdediger en won de NBA maar liefst 4x in 8 jaar tijd. Dit jaar eindigde Golden State als 6e in de Western Conference, maar met sterkhouders Stephen Curry en Klay Thompson maken ze altijd een kans.

Eastern Conference
In het oosten werd Milwaukee Bucks met sterspeler Giannis Antetokounmpo, MVP in 2019 en 2020, de winnaar van de reguliere competitie. Boston Celtics, finalist van vorig jaar, eindigde als 2e met maar 1 overwinning minder dan Milwaukee. Deze teams moeten ook zeker rekening houden met Philadelphia 76ers, want daar speelt NBA-topscorer Joel Embiid.

Western Conference
In het westen eindigde Denver Nuggets als 1e. Bij de Nuggets speelt Nikola Jokic, die de afgelopen 2 jaar MVP werd. Ook hier was het verschil tussen de nummers 1 en 2 klein: Memphis won slechts 2 wedstrijden minder dan Denver. En dan doen ook de Los Angeles Lakers met legende LeBron James nog mee aan de play-offs.

Programma NBA-play-offs

Eastern Conference
Milwaukee Bucks (1) – Miami Heat (8)
Cleveland Cavaliers (4) – New York Knicks (5)
Philadelphia 76ers (3) – Brooklyn Nets (6)
Boston Celtics (2) – Atlanta Hawks (7)

Western Conference
Denver Nuggets (1) – Minnesota Timberwolves (8)
Phoenix Suns (4) – Los Angeles Clippers (5)
Sacramento Kings (3) – Golden State Warriors (6)
Memphis Grizzlies (2) – Los Angeles Lakers (7)

post
Deel dit bericht

Categorie:

Meest bekeken

Sponsors