LeBron James NBA-topscorer aller tijden: ‘Een van de meest indrukwekkende sportrecords’

LeBron James mag zich vanaf nu de topscorer aller tijden van de NBA noemen. De 38-jarige Basketballegende van Los Angeles Lakers nam tijdens het thuisduel met Oklahoma City Thunder (130-133) door een score van 38 punten het record over van Kareem Abdul-Jabbar, die dat bijna 39 jaar op zijn naam had staan en 38.387 punten maakte.

“Dit is een van de meest indrukwekkende records in de sport”, zei de superster vorige week al over zijn prestatie. “Je kan dit vergelijken met het homerun-record in het honkbal. Het is zo’n record waarvan je denkt dat het nooit verbroken wordt.”

Overname
Oud-speler Abdul-Jabbar, 75 jaar inmiddels, was sinds 5 april 1984 de topscorer aller tijden van de NBA. De toenmalige speler van Los Angeles Lakers nam het record toen over van Wilt Chamberlain. Abdul-Jabbar stopte 5 jaar later, na 1560 reguliere competitiewedstrijden.

James speelde dinsdagavond in Los Angeles zijn 1410e wedstrijd in de NBA. De Amerikaan debuteerde in 2003 bij Cleveland Cavaliers, de club uit de buurt van zijn geboorteplaats Akron (Ohio). Nadat James jarenlang tevergeefs met de Cavaliers had geprobeerd om kampioen te worden, stapte hij in 2010 over naar Miami Heat. De basketballer was toen al 2 keer gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de NBA.

3 ringen: belofte waargemaakt
Met Miami Heat lukte het King James wél om kampioensringen te veroveren, in 2012 en 2013. Toen zijn droom was vervuld, keerde de superster terug naar Cleveland om een oude belofte waar te maken. James leidde de ‘Cavs’ in 2016 naar hun 1e kampioenschap.

2 jaar later koos hij weer voor een nieuwe uitdaging. James wilde van het al jaren teleurstellend presterende Los Angeles Lakers weer een topteam maken en tekende een dik contract in Californië. Zijn ambities kwamen uit, want in het door het coronavirus verstoorde seizoen 2019-2020 bezorgde hij de Lakers de 17e titel in de NBA.

Sindsdien gaat het met de club qua prestaties weer bergafwaarts, maar James blijft gewoon doorgaan met scoren. Met gemiddeld 30 punten per wedstrijd behoort hij nog steeds tot de topscorers van de NBA. James was al een tijdje de topscorer aller tijden van de play-offs en nu is hij dat ook van de reguliere competitie.

Last dance & wish
De superster heeft nog 1 doel: met zijn zoon Bronny samenspelen in de NBA. De 18-jarige Bronny kan volgend jaar bij de ‘draft’ worden opgepikt door een club. Vader en zoon in 1 ploeg, dat is de laatste wens van LeBron James in de NBA.

#ScoringKing

bron: https://sportnieuws.nl/basketbal

post
Deel dit bericht

Categorie:

Meest bekeken

Sponsors