Dit is het U15 mannenteam dat naar JR. NBA FINALE in Valencia gaat

Van 26 tot en met 29 juni vinden in Valencia, Spanje, de Jr. NBA Finals van Europa plaats. Het is de tweede van dit evenement in Europa en net als vorig jaar zullen de beste jonge spelers van het continent er de strijd aangaan. Dit zijn de Nederlandse jongens die naar Valencia gaan.

Skye Bergens – Basketball Academy Utrecht
Noah Damen – Apollo
Ruben Gerbranda – Landstede Hammers
Willem Jagt – Celeritas-Donar
Emilio Khawam – Lokomotief
Marcus De Koning – ZZ Leiden
Pablo Lukic Matija – Laso Academy
Jason Mettes – BC Triple Threat
Dion Mieremet – BS Leiden
Sebastiaan Nijland – Heroes Den Bosch
Swen Van der Pol – Hot Pepper Heat
Buruk Zeru – Landstede Hammers
Jude Faour – United Academy (reserve)
James Stuffken – Basketball Academy Utrecht (reserve)
Kiran Verburg – Basketbal Academie Limburg (reserve)

Er doen bij de jongens en meiden zes U15-teams mee aan het toernooi. In de vier dagen spelen ze wedstrijden, maar krijgen de jonge spelers ook kans deel te nemen aan een NBA Media Day, én kunnen ze meedoen met clinics van NBA ambassadeurs.

VOORBEREIDING OP U16 EK

Luiz Lemes coacht het U15 mannenteam. “We zijn erg enthousiast over de 2009-generatie. We hebben lengte en atletisch vermogen en denken daarom te kunnen bouwen op wat we twee jaar geleden in Kopenhagen deden.” In de Deense hoofdstad won Nederland toen, met andere spelers weliswaar, een toernooi waar onder andere ook België en Litouwen aan meededen.

“Trainingen tot nu toe gaan goed, we spelen intensief. We geloven er ook volledig in dat we de juiste jongens geselecteerd hebben. Het proces liet dat ook toe: de selectierondes hebben gewerkt.” Het laatste selectietoernooi in Zwolle legde kwaliteiten bloot waar Lemes naar zoekt. “De jongens speelden back-to-back in hoge stresssituaties. Dan wordt het gemakkelijker om de jongens eruit te kiezen die daar tegen kunnen.”

Bij het Jr. NBA toernooi zien de jongens volgens de coach waar ze staan. “Dit wordt hoe dan ook een geweldige ervaring voor ze, en een goede voorbereiding op volgende zomer. Dan speelt een groot deel van deze groep het EK U16. Daar trainen en werken ze nu al héél gedisciplineerd voor.”

Meer weten over dit project? Op 23 juni, vóór de wedstrijd Nederland – België, organiseert de NBB in samenwerking met het mannen- en vrouwen U15-team twee open trainingen én een clinic over het hele project. De opzet, het bereik, scoutingprofielen en het playbook van de Nationale Jeugd Teams U15 komen aan bod. Meer informatie volgt snel op de website. Inschrijven kan via HTTPS://NBB-DIGITAAL.SPORTLINK.COM/

Bron: https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/juni2024-Dit-is-het-U15-mannenteam-JrNBA-Valencia/

post
Deel dit bericht

Categorie:

Tags:

Meest bekeken

Sponsors